Σφυρηλασία Γνώσης Θερμοθεραπείας

Σφυρηλάτηση γνώσης θερμικής επεξεργασίας

Σφυρηλασία γνώσης θερμικής επεξεργασίας - σφυρήλατα

Κατ 'αρχάς, ορίστε:

Η σφυρηλασία είναι μια διπλή θερμική επεξεργασία σβέσης και υψηλής θερμοκρασίας σκλήρυνσης και σκοπός της είναι να κάνει το τεμάχιο εργασίας να έχει καλές συνολικές μηχανικές ιδιότητες.

Θεραπεία σφυρηλάτησης: Μετά τη σβέση της μεθόδου θερμικής επεξεργασίας σε υψηλή θερμοκρασία, γνωστή ως επεξεργασία σφυρηλασίας. Η αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες αναφέρεται στη σκλήρυνση μεταξύ 500-650 ° C. Η σφυρηλασία μπορεί να κάνει την απόδοση του χάλυβα, το υλικό σε μεγάλο βαθμό προσαρμογής, η αντοχή, η πλαστικότητα και η αντοχή του είναι καλύτερα, με καλές συνολικές μηχανικές ιδιότητες. Σφυρηλατήστε τη θεραπεία για να πάρει μετριασμένο σορβιτό. Ο σκληρυμένος σορβίτης σχηματίζεται με την ανάκτηση του μαρτενσίτη και μεγεθύνεται κατά περισσότερο από 500 έως 600 φορές υπό ένα οπτικό μεταλλογραφικό μικροσκόπιο. Χαρακτηρίζεται από την κατανομή των καρβιδίων στο στρώμα φερρίτη (συμπεριλαμβανομένων των σφαιριδίων Cementite) της σύνθετης οργάνωσης. Είναι επίσης μια οργάνωση σκλήρυνσης του μαρτενσίτη, ένα μείγμα φερρίτη και κοκκώδη καρβίδια. Αυτή τη στιγμή ο φερρίτης ουσιαστικά δεν έχει υπερκορεσμό του άνθρακα, το καρβίδιο είναι επίσης ένα σταθερό καρβίδιο. Σε θερμοκρασία δωματίου είναι μια ισορροπημένη οργάνωση.

Δεύτερον, παραδείγματα εφαρμογών σφυρηλάτησης: 45 χαλύβδινα σφυρήλατα

Η σφυρηλάτηση χρησιμοποιείται συχνά σε δομικά χαλύβια μεσαίου άνθρακα (χαμηλού κράματος), που χρησιμοποιούνται επίσης σε χυτοχάλυβα χάλυβα χαμηλού κράματος. Εν ολίγοις, οι μηχανικές απαιτήσεις των υψηλών δομικών μερών πρέπει να είναι σφυρηλατημένη επεξεργασία. (Σκλήρυνση και σκλήρυνση, θερμική εξευγενισμός) μεταλλικών υλικών μια από τις διαδικασίες θερμικής επεξεργασίας. Υλικά στη σβέση μετά από βαψίματα υψηλής θερμοκρασίας που ονομάζεται επεξεργασία σφυρηλάτησης. Ο σκοπός είναι να γίνει ο χάλυβας με υψηλή αντοχή και επαρκή αντοχή, με ολοκληρωμένες εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες. Όπως κατακόρυφο άξονα, βίδα, εργαλείο και ούτω καθεξής. Συνήθως μετά τα μέρη στην επεξεργασία, αλλά και μετά το τραχύ κενό για μηχανική επεξεργασία.

45 σφυρήλατα χάλυβα

45 χάλυβα είναι άνθρακα δομικό χάλυβα, ζεστό και κρύο απόδοση επεξεργασίας είναι καλές, καλές μηχανικές ιδιότητες, και η τιμή είναι χαμηλή, μεγάλη πηγή, τόσο ευρέως χρησιμοποιούμενη. Η μεγαλύτερη αδυναμία του είναι η υψηλή σκληρότητα, το μέγεθος διατομής και η ανάγκη σχετικά υψηλού τεμαχίου δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται. 45 θερμοκρασίας σκλήρυνσης χάλυβα σε A3 + (30 ~ 50) ℃, στην πράξη, συνήθως να το ανώτερο όριο. Η υψηλή θερμοκρασία απόσβεσης μπορεί να κάνει την ταχύτητα θέρμανσης του τεμαχίου, την οξειδωτική επιφάνεια και να βελτιώσει την απόδοση της εργασίας. Για να ομογενοποιηθεί ο ωστενίτης του τεμαχίου εργασίας, είναι απαραίτητο να υπάρχει επαρκής χρόνος συγκράτησης. Εάν η πραγματική εγκατεστημένη χωρητικότητα είναι μεγάλη, πρέπει να παρατείνετε το χρόνο μόνωσης. Διαφορετικά, μπορεί να οφείλεται σε ανομοιόμορφη θέρμανση που προκαλείται από το φαινόμενο της ανεπαρκούς σκληρότητας. Αλλά ο χρόνος μόνωσης είναι πολύ μακρύς, θα υπάρξουν παχιά κόκκοι, οξειδωτική decarburization σοβαρά δεινά, επηρεάζοντας την ποιότητα της σβέσης. Πιστεύουμε ότι εάν ο εγκατεστημένος κλίβανος είναι μεγαλύτερος από τις διατάξεις των διατάξεων της διαδικασίας, ο χρόνος θέρμανσης και θέρμανσης πρέπει να παραταθεί 1 /

Επειδή η σκληρότητα του 45 χάλυβα είναι χαμηλή, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον ρυθμό ψύξης διαλύματος άλμης 10%. Μετά το τεμάχιο στο νερό, θα πρέπει να σκληρύνει, αλλά δεν είναι κρύο, αν το αντικείμενο στο ψυχρό νερό στο άλμη, είναι δυνατό να σπάσει το τεμάχιο εργασίας, αυτό συμβαίνει επειδή όταν το κομμάτι κατεψυγμένο σε περίπου 180 ℃, ο ωστενίτης γρήγορα μετασχηματισμένο σε μαρτενσίτη Υπερβολικό στρες από τα ιστό που προκαλείται από. Επομένως, όταν η σβέση του κατεργαζόμενου τεμαχίου ψύχεται γρήγορα στην περιοχή θερμοκρασίας, πρέπει να ληφθεί αργή μέθοδος ψύξης. Καθώς η θερμοκρασία του νερού είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτή, όταν το νερό στο τρεμόπαιγμα του τεμαχίου σταματήσει, μπορείτε να ψύξετε αέρα (όπως το λάδι να κρυώσει καλύτερα). Επιπλέον, το τεμάχιο εργασίας στο νερό δεν θα πρέπει να κινείται στατικά, θα πρέπει να είναι σύμφωνα με το γεωμετρικό σχήμα του αντικειμένου προς τακτική κίνηση. Στατικό μέσο ψύξης με στατικό τεμάχιο εργασίας, με αποτέλεσμα την ανομοιογενή σκληρότητα, την ανομοιογενή τάση που αφήνει την παραμόρφωση του κατεργαζόμενου τεμαχίου ή ακόμα και το σπάσιμο. 45 σφυρήλατα χάλυβα μετά από σκληρότητα σβέσης θα πρέπει να φθάσουν στο HRC56 ~ 59, η πιθανότητα χαμηλότερης διατομής, αλλά όχι λιγότερο από HRC48, αλλιώς, δείχνει ότι το κομμάτι δεν έχει σβήσει πλήρως, η οργάνωση μπορεί να φαίνεται σορβιτόλη ή ακόμα και φερρίτη. σκλήρυνση, εξακολουθούν να παραμένουν στο πλέγμα, όχι για το σφυρηλάτηση.

45 χάλυβα μετά από σκλήρυνση υψηλής θερμοκρασίας σκλήρυνση, η θερμοκρασία θέρμανσης είναι συνήθως 560 ~ 600 ℃, απαιτήσεις σκληρότητας για HRC22 ~ 34. Επειδή ο σκοπός των σφυρήλατων είναι να πάρει ολοκληρωμένες μηχανικές ιδιότητες, έτσι ώστε το εύρος σκληρότητας είναι ευρύ. Αλλά τα σχέδια έχουν απαιτήσεις σκληρότητας, είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε την θερμοκρασία που μετριέται σύμφωνα με τα σχέδια για να εξασφαλίσετε τη σκληρότητα. Αν ορισμένα εξαρτήματα αξόνων απαιτούν υψηλή αντοχή, απαιτήσεις σκληρότητας στο ύψος. και μερικές ταχύτητες, με τμήματα άξονα κλειδαριάς, αλλά και σφυρηλάτηση μετά το άλεσμα, επεξεργασία βύσματος, απαιτήσεις σκληρότητας στο κάτω μέρος. Κατά τον χρόνο συγκράτησης, ανάλογα με τις απαιτήσεις σκληρότητας και το μέγεθος του τεμαχίου, πιστεύουμε ότι η σκληρότητα μετά τη σκλήρυνση εξαρτάται από τη θερμοκρασία σκλήρυνσης και ο χρόνος σκλήρυνσης δεν είναι, αλλά πρέπει να είναι πίσω από το γενικό τεμάχιο εργασίας. Περισσότερα από μία ώρα.